I år er det høstferie med base i "heimen". Julie er på dansekonkurranse  og treinngsleir i Skottland, og Magnus ville heller bruke tiden på skateing. Det er ingen problemer for det er mange fine muligheter til å finne på andre ting enn det vi vanligvis gjør. Hilde og Lars fant ut at Gaustatoppen kunne være et fint mål en dag, for der hadde ingen vært før, og en tur til Ramstadslottet kunne også bli fint igjen.

Nysnø og kuldegrader ventet ved startpunktet til Gaustatoppen. Det var gode utsikter for været og en nydelig klar høstluft avløste regnværet ved avreise fra Lørenskog.Det var tørr nysnø i stien, men enkelte steder var det is. Utsikten var upåklagelig allerede fra starten.

Lars var misfornøyd med at Hårteigen ikke var synlig fra toppen, men på dette bildet er det stor sannsynlighet for at toppen ligger litt til venstre for midten i bildet. Den skal være lett synlig, men skyer i horisonten kan ha dekket toppen delvis.

Her er et parti mot selve Gaustatoppen, 1881 moh

På grunn av nysnøen ble det veldig glatt fra masta mot det høyeste punktet, så Hilde valgte å snu. Lars måtte selvfølgelig helt bort...

Her er utsikten mot Hallingskarvet. Selv om det lå en del skyer i horisonten var det veldig klar luft og god sikt.

Selvportrett mot masta

På vei ned klarnet det veldig opp

Det ble også en tur til Ramstadslottet med utgangspunkt i Losby. Finere vær i Østmarka er vel knapt mulig.

Det hadde vært frost om natten, og når solen fikk tak ble det en flott stemning over Mønevann.

Her er fra Ramstadslottet. Det har vokst opp mange trær siden sist vi var der, så utsikten begynner å bli noe redusert. Likevel er det et flott skue. Vi traff et par karer som hadde vært oppe på Bjønnåsen, og der er det en utrolig flott utsikt blant annet mot Gaustatoppen. Den står nå for tur...

Piken på broen, huset til Åge i bakgrunnen.

Søndag avsluttet vi høstferien med en tur til Bjønnåsen som vi fikk tips om på Ramstadslottet. Det var en praktfull utsikt, men det lå en del skyer i horisonten som gjorde at vi så vidt kunne skimte Gaustatoppen med kikkerten. På bildet er det utsikten ned mot Lørenskog. Helt i høyre bildekant kan man se Lørenskog kirke, høyblokkene på Skåreråsen er karakteristiske, og helt til venstre opp mot horisonten er branntårnet på Haukås.