Fine fisker på Nesfjellet

.

Det ble en fin fiskedag helt i slutten av august. En dags avspasering og fisking på fredag og denne fine fisken ble landet nesten med en gang fisket startet. 1,1 kg er pent og første over kiloen på hytta. På vei hjem ble det en på 850 g som også var sprek. En veldig fin dag på fjellet.

Fiskesesongen i gang

.

Så er fiskesesongen i gang. Etter en lang vinter med kulde og mye snø, ble det en fisketur litt senere enn det som har vært normalt. Første fredag i april har vært fast dag, men i år gikk det godt over midten av april før det ble tur. 5 sjøørreter til sammen, men bare denne ene var over minstemålet. Den veide 900 g og var 47 cm lang, altså en relativt slank fisk. Godt å være i gang.

Fin laks på Brufoss

.


Så ble det fast fisk på Brufoss. 4,8 kg veide denne som ble levert til røyking samme dag.

Resultatløst på første ørret-tur

.


Årets første første tur i elva var i dag, mc og nydelig vær ble en fin dag. Rundt 100 m³/s og 6 °C men ingen fisk. Snakket med en hyggelig kar som var født og oppvokst ved elva, og han var heller ikke særlig optimistisk. Midten av juni var hans beste erfaring, og så på høsten. Ikke ulikt mine observarsjoner. Det går fort dit... Bildet er tatt med det nye GoPro kameraet, det ser spennende ut.